30 Haziran 2016 Perşembe

Kalbura Bastı






MALZEMELER:


1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un


ŞERBETİ İÇİN:


4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
Yarım küçük limon


YAPILIŞI:


Şerbet malzemelerini tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın.


İrmik, tuz, kabartma tozu ,sıvı yağı ve vanilyayı ekleyin. Unu yavaş yavaş koyup elinizle yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.


Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça alıp elinizle biraz açın. Hamuru rendenin üzerine koyup hafifçe bastırın. Ortasına ceviz koyup,hamuru cevizin üzerine kapatın ve şekil verin.


Yağlanmış tepsiye tatlıları ters çevirerek dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına tatlıyı sürün.
Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Tatlıların lezzetli olması için iyi kızarması gerekiyor.


Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün. Bir gün dinlendirin.
Tatlıyı şerbetini dökmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder