21 Haziran 2016 Salı

Buzdolabı Poğaçası



MALZEMELER:



250 gram tereyağ veya margarin (yumuşak olacak)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
1/2 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı alıyor)

İÇİ İÇİN:


300 gram lor peyniri veya beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı galeta unu


YAPILIŞI:


Hamur yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, yoğurt  ve yumurta koyarak iyice karıştıralım.

Daha sonra içine tuzu ve kabartma tozu ile elenmiş unu  yavaş yavaş ilave ederek hamur oluşturalım.

Oluşturmuş olduğumuz hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Her bir parçaya iç malzemesi koyup, elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.

Ayırmış olduğumuz yumurta sarısının içine 2 yemek kaşığı su koyup sulandıralım. 
Poğaçaları önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp yağlanmış veya yağlı kağıtlı fırın tepsisine sıralayalım.

Yaptığımız poğaçaları tepsisiyle birlikte bir gün buzdolabında bekleteceğiz.

Ertesi gün önceden ısıtılmış, 185 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.


Afiyet olsun.

NOT: Poğaça hamurumuzda istediğimiz iç malzemesi kullanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder