31 Mayıs 2016 Salı

Hasan Paşa Köftesi


MALZEMELER:


KÖFTESİ İÇİN:


1/2 kg dana  kıyma
1 su bardağı  bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan
1 yumurta
1 çay bardağı süt (ekmek içini ıslatmak için)
Maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz

PÜRESİ İÇİN:


3  adet haşlanmış  patates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

ÜZERİ  İÇİN:

1/2 çay bardağı kaşar rendesi

SOSU İÇİN:


2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI:

İlk önce yemeğin yapımına patates püresinden başlayalım.
 Patatesleri soyup dörde bölelim, yumuşayana kadar kaynatıp süzelim.
Süt, tuz ,baharatlar ve kaşar rendesini  ilave ederek püre haline getirelim.
 Kıymayı bir kaba alıp rendelenmiş soğan ve diğer köfte malzemelerini de ilave ederek yoğuralım.
 Bir süre dinlendirdikten sonra, dilediğimiz büyüklükte alıp ortası  çukur olacak biçimde şekil verelim (köfte çanaklarının büyük olmasını istedim.Bunun için tart kalıbını hafif yağlayarak kullandım.Gayet güzel oldu). Yağlı bir tepsiye dizip fırına verelim.
Yaklaşık 15 dakika sonra köfteler yarı kızarmış halde fırından çıkarıp, patates püresini sıkma torbası veya yemek kaşığıyla köftelerin üzerine koyalım.
 Sosu için ; salçayı   sıvı yağda kavurup hazırlayalım.
Sosu köftelerin bulunduğu fırın tepsisine dökün ve 180 derecelik fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder