30 Mayıs 2016 Pazartesi

El Açması Muska Börek



MALZEMELER:


1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt ve su karışımı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:


300 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1/2 demet maydanoz.
1 yumurta (akı harcın içine, sarısı böreğin üzerine sürülür)

ARASINA SÜRMEK İÇİN:


Zeytinyağı (miktarı isteğe bağlıdır)


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartma tozu ve sirke konup karıştırılır.
Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur bezelere ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir.
Hamur dinlenirken bizde iç malzemesini hazırlayalım.
Küçük küçük doğradığımız maydanoz, peynir ve yumurta akını karıştıralım bir kenarda bekletelim.
Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır.
Üzerine bir kaşığın ucuyla zeytinyağı gezdirilir.
Hamurlar  boyuna  dört parmak genişliğinde kesilir.
Parçaların ucuna 1 yemek kaşığı iç malzemesi konup üçgen şeklinde katlanır.
Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı yoğurt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder