29 Mayıs 2016 Pazar

El Açması Kıymalı Mantı


MALZEMELER:


3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
Tuz

İÇİ İÇİN:


250 gram  kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz

ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:


Tereyağ
 Domates veya biber salçası
Sarımsaklı yoğurt
Pul biber

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba unu alın ve  ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun.
Orta sertlikte bir hamur olacaktır.
 Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker bıçak sırtı kalınlığında  açın.
Küçük kareler halinde kesin.
 Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.
Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kesmiş olduğunuz hamurun ortasına koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.
Bütün bezeler bitince, kaynayan tuzlu suya atarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun.
Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Salçalı tereyağ dökerek servis edebilirsiniz.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder