MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
50 gram tereyağ veya margarin (yumuşak)
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 çay bardağı tepeleme un
3 yemek kaşığı kakao
ARASI İÇİN:
1/2 su bardağından biraz fazla tahin
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı krem çikolata
ETRAFI İÇİN:
1 su bardağı kavrulmuş susam
YAPILIŞI:
Kurabiye hamurunu yoğuracağımız kaba ; yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurta, kakao ve pudra şekeri konulup, iyice karıştırılır. Daha sonra nişastayı,vanilyayı ve kabartma tozuyla elenmiş unu yavaş yavaş içerisine ekleyerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Unun miktarı bardakların büyüklüğüne göre değiştiği için siz hamurun kıvamını şöyle anlayabilirsiniz.Yoğurduğunuz hamur elinizi bırakınca un miktarı yeterli oluyor.
Hamurumuzu dörde ayıralım. Masanın üzerine un serpiştirdim. Bir parçasını alıp, elimizle yarım santim kalınlığında açalım. İstediğimiz büyüklükteki bardakla veya küçük yuvarlak bir kalıpla keselim. Ben yaparken çay bardağı kullandım. Daha küçük kurabiyeler elde etmek istiyorsanız çay bardağından daha küçük bardak kullanın.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika üzeri pembeleşince fırından çıkartın.
Diğer tarafta tahin ve pudra şekerini çırparak krem haline getirin . Fırından çıkan soğuyan kurabiyelerin bir tanesine bıçak yardımıyla ortasına tahinli harcı sürün, diğer kurabiyeyi de üzerine kapatın. Daha sonra bıçak yardımıyla hazırlamış olduğumuz kurabiyenin etrafına tahinli harcı sürün. Önceden kavurduğumuz susam ile etrafını susamlıyalım. Bütün kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder