MALZEMELER:
500 gr. kuru bakla
2 adet kuru soğan – kabaca doğran
1/2 kilo kuru iç bakla (kabuksuz)
1 adet büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1/2 su bardağı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
1/2 demet dereotu1 adet limon suyu
zeytin
YAPILIŞI:
Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi gün bir tencere alın, üzerine sıcak su ekleyerek kaynatın, kaynarken çıkan köpüklü suyu dökün.
Tekrar bakla seviyesinde sıcak su ekleyin. Kuru soğanı 4 parçaya ayırın ekleyin, tuz ve şekeri de ekleyerek tencerin kapağını kapatın pişmeye bırakın. Baklalar yumuşayınca tamamdır.
Hafif ılınan baklayı el blendırından geçirin, pürüzsüz hale getirin. Daha sonra 1/2 su bardağı zeytinyağını ekleyin. Ezilmiş baklanız koyu boza kıvamında olmalıdır.
Servis tabağına döküp, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin ve limon suyu ile tatlandırın. Dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Su – üzerini 2 parmak geçecek kadar
½ bağ dereotu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder