MALZEMELER:
1 kilo oğlak eti (et ne kadar taze yumuşak ayrıca yağlı olursa daha güzel oluyor)
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Baharat istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Oğlak etlerini el büyüklüğünde parçalara bölüp (kasaptan bölünmüş de alabilirsiniz) bol su ile yıkayın ve süzgece alın.
Etleri pişireceğimiz düdüklü tencereye tereyağını koyalım. Tereyağının üzerine suları süzülmüş etlerimizi, karabiberi ve tuzu ilave edip, güzelce etlere yedirelim.
Düdüklü tencereye hiç su koymadan kapağını kapatıp, ocağın altını yakalım. Burada dikkat etmeniz gereken ocağın kısık ateşte olmasıdır. Oğlak eti pişerken kendi suyunu salacaktır.
Oğlak tandır yaklaşık 25-30 dakikada pişer. Bu süre sizin düdüklü tencerenize göre değişebilir.
Piştikten sonra tencerenin kapağını açıp, etlerinizi içindeki yağlı suyla kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Harika oldu tesekkürler
YanıtlaSil