21 Nisan 2017 Cuma

Yumuşacık Limonlu Kek




MALZEMELER:

4 adet yumurta
6 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı sıvı yağ
4 kahve fincanı süt
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon rendesi


ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri


YAPILIŞI:


Kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtayı ve şekeri koyup, köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.

Daha sonra içine sıvı yağı, sütü, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon rendesini ilave edip, karıştırıyoruz. Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş koyup, güzelce çırpıyoruz. Yağlayıp, unlamış olduğumuz kek kalıbına hamurumuzu boşaltıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

NOT: Kalıbınız küçükse malzemelerin yarısını kullanarak yapabilirsiniz. Görmüş olduğunuz kek yarı malzemeyle yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder