MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı kuskus makarna
5-6 dal dereotu
1/2 demet maydanoz
3-4 tane taze soğan
3-4 tane taze soğan
2 adet orta boy domates
2-3 adet taze yeşil biber
Tuz yeteri kadar
2 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytin yağı
2 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytin yağı
Baharatlar
YAPILIŞI:
Yeşil mercimekler tencerenin içerisine konulup, üzerine sıcak su ilave edilerek haşlanır. Burada dikkat etmeniz gereken mercimek, çok ezilmemeli hafif diri kalmalıdır.
Kuskus makarnası da ayrı bir tencerenin içerisinde, makarna haşlar gibi haşlanır. Bir kenarda bekletilir.
Dereotu, maydanoz, yeşil biber ve soğanlar ince olacak şekilde kıyılır. Haşlanmış mercimek ve kuskus, karıştırma kabının içerisine alınır. Üzerine doğranmış yeşillikler ve soğan ilave edilerek güzelce harmanlanır.
Servis edilmeden önce tuz, limonsuyu, baharatlar ve zeytinyağı ilave edilerek, karıştırılıp, servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder