MALZEMELER
10-15 tane yassı kadayıf
2 adet çırpılmış yumurta
Sıvı yağ kızartmak için
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
Afiyet olsun
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker3 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
YAPILIŞI:
Kadayıfların sertleşmiş kenarları varsa bıçakla incecik kesilir. Yumurtalar bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yağ bir tavada kızdırılır, kadayıflar yumurtaya batırılır ve her iki tarafı kızgın yağda kızartılır.
Şeker su ile karıştırılıp 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konur. Kadayıflar önceden hazırlanmış sıcak şerbete atılır. Şerbeti içen ve soğuyan kadayıflar servis tabağına alınır, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servise sunulur.
Şeker su ile karıştırılıp 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konur. Kadayıflar önceden hazırlanmış sıcak şerbete atılır. Şerbeti içen ve soğuyan kadayıflar servis tabağına alınır, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servise sunulur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder