22 Mart 2017 Çarşamba

Taş (Yassı) Kadayıf






MALZEMELER


10-15 tane yassı kadayıf
2 adet çırpılmış yumurta

Sıvı yağ kızartmak için

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

YAPILIŞI:


Kadayıfların sertleşmiş kenarları varsa bıçakla incecik kesilir. Yumurtalar bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yağ bir tavada kızdırılır, kadayıflar yumurtaya batırılır ve her iki tarafı kızgın yağda kızartılır.
Şeker su ile karıştırılıp 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konur. Kadayıflar önceden hazırlanmış sıcak şerbete atılır. Şerbeti içen ve soğuyan kadayıflar servis tabağına alınır, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servise sunulur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder