9 Şubat 2017 Perşembe

İncirli Cevizli Rulo Kurabiye









MALZEMELER:


HAMURU İÇİN:

125 gram yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürmek için kullanılacak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un  (unun miktarı bardağa göre değişebilir.)

İÇ HARCI İÇİN

1 adet yumurta
5-6 adet kuru incir (doğranmış)
2 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı kullanılacak)
1 yemek kaşığı kakao


İncirli rulo kurabiye yapımı için öncelikle incirli iç harcı hazır edilir.
İncirli iç harcını hazırlamak için; rondoya yumurtayı, kuru inciri, sütü, şekeri, cevizi, kakaoyu ve tarçını koyup, istediğimiz kıvama gelinceye kadar çekelim. Bir kenarda bekletelim.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için kabartma tozu ve un haricindeki malzemelerin tamamı derin bir kap içerisine konur ve karıştırılır.
Elde edilen karışıma kabartma tozuyla elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek güzelce yoğrulur. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğurmuş olduğumuz hamur 10 dakika dinlendirilir.

Elde edilen hamur iki bezeye ayrılır. Birince beze alınıp, hafif un serpilmiş zemine konur. Merdane yardımı ile uzunlamasına dikdörtgen olacak şekilde açılır.
Üzerine soğuyan incirli iç harcı yayılır ve rulo olacak şekilde sarılır.
Elde edilen incirli rulo, bir veya iki parmak ara ile kesilir. Spiral şekil altta yani kesilen taraf üstte olacak şekilde çevrilip, yağlı kağıt serili veya yağladığımız fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Şayet isterseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder