MALZEMELER:
1 kilo 200 gram trança balığı (4 adet trança balığı ediyor)
4 yemek kaşığı zeytinyağı (her bir balık için 1 yemek kaşığı)
Un yeteri kadar
1 adet kuru soğan (rendelenip, suyu alınacak)
Tuz ve karabiber yeteri kadar
YAPILIŞI:
Balığın pullarını kazıyarak çıkarmalı. Yüzgeçlerini kesip atmalı. Solungacını ve barsaklarını çıkarıp atmalı (ya da balıkçıda temizletelim) . Bol suda iyice yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgüye alınır. Daha sonra bir bez veya kağıt havlu ile kurulayalım.
Bir kabın içerisinde tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın ve balıklarınızı bu karışıma bulayıp, yağın fazlasını süzdürün. Süzülen yağı bir kenarda bekletelim. Balıkları 1 saat kadar bu sosta bekletin.
Balıkları ızgara yapmadan önce ızgaraya yapışmasın diye hafifçe unlayalım ve fazla unu silkelim. Unlanan balıklarımızı bir kenarda beklettiğimiz zeytinyağını fırçayla balıkların üzerine sürelim ve ızgaraya koyalım.
Izgara da balıklar pişerken, üzerlerine ara sıra fırça ile yağ sürün, balıklar parlak ve yumuşak olurlar.
Altı ve üstü kızaran balıklarımızı servis tabağına alabiliriz. Yanında bol salatayla servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder