MALZEMELER:
2 su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı soğuk tereyağ veya margarin (90 gram)
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin (45 gram)(1 yemek kaşığı 15 gramdır)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2/3 su bardağı soğuk su
ÜZERİ İÇİN:
Çörek otu yeteri kadar1 adet yumurta (sarısını veya beyazını kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba unu, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu koyalım ve karıştıralım.
Unun ortasını açıp, içerisine parça parça soğuk tereyağını ilave edip, elimizle veya robotla kaynaştıralım. Daha sonra erimiş tereyağını ve zeytinyağını koyarak tekrar karıştıralım.
En son olarak azar azar soğuk su ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Dinlenmesi için 30 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
Dinlenen hamurumuzu 2 parçaya ayıralım. Birinci parçasını hafif un serptiğimiz zemine alarak 1/2 santim kalınlığında merdaneyle açalım. Şişe kapağı ile yuvarlaklar keselim. Bu arada fırınımızı 300-400 derecede ısıtalım.
Yuvarlakların üzerine yumurta beyazı sürerek, çörek otu serpelim. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim. Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 12 dakika pişirelim. Pişerken kesinlikle fırının başında bekleyelim. Çünkü çok çabuk pişiyor.
Soğuyunca hava almayan kaplara koyarak, tüketinceye kadar tazeliğini koruyabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder