MALZEMELER:
3 su bardağı un (1 su bardağı mısır unu,1 su bardağı siyes unu,1 su bardağı un)
1 paket instant kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1-1,5 su bardağı ılık su (su miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişir)
1 paket instant kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1-1,5 su bardağı ılık su (su miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişir)
TEPSİYE DÖKMEK İÇİN:
1/2 su bardağı sıvı yağİÇ HARCI İÇİN:
250-300 gram karışık ot veya ıspanak
1 çay bardağı beyaz peynir veya çökelek
2-3 adet taze soğan yaprakları
1 çay bardağı beyaz peynir veya çökelek
2-3 adet taze soğan yaprakları
1 çay kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Susam
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba; un koyup, üzerine maya, tuz, şeker serpin. Ilık su ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp, 15 dakika bekletin.
İç harcı için: bol suda yıkadığınız ıspanak veya karışık otu, taze soğan yapraklarını ince ince doğrayıp, peynir veya çökelekle karıştırın. Tuzunu ve karabiberi koyun.
Tepsiye yarım su bardağı sıvı yağı dökün üzerine yoğurduğunuz hamuru koyun. Hamuru elinizle bastırarak açın ortasına iç harcını koyun. Hamurun kenarlarını ortada birleştirin. Tepsideki yağla elinizi yağlayıp hamuru bastırarak tepsiye göre düzgünce yayın.
Üzerine susam serpin. Hamuru mayalanması için sıcak bir ortamda en az bir saat bekletin.
Hamur iyice mayalanıp, kabardıktan sonra önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra pidenin kurumaması için üzerine temiz bir bez örtün.
Afiyet olsun.
Ellerinize Sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSil