25 Mart 2019 Pazartesi

Tavuk Etli Kestirme Çorbası



MALZEMELER: 

1 adet köy tavuğunun göğüs eti veya kalçalı but
5 su bardağı su

TERBİYESİ İÇİN:

5 yemek kaşığı un
1 adet yumurtasının sarısı
1 adet limon suyu
Tuz yeteri kadar

YAPILIŞI:

5 bardak su içerisine tuz ilave edilir ve köy tavuğunun göğsünden alınarak bir tencerede kaynatılır. Pişirilen tavuk ayrı bir kaba alınarak uzun parçalar halinde tiftiklenir. Tiftiklenerek parçalara ayrılan tavuk tekrar kaynamakta olan suya ilave edilir.

Ayrı bir kapta; un, yumurta sarısı ve limon suyu ilave edilerek iyice çırpılır. Kaynamakta olan tencerenin içerisinden biraz tavuk suyu alınarak hazırlanan karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Bu yumurtanın ani pişmesini engelleyecektir.
Hazırlanan karışım kaynamakta olan suyun içerisine ilave edilir ve çorba koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Bu şekilde 5 dakika kadar kaynatılır.

Son olarak tereyağı eritilerek altı kapatılır. Kızgın yağa pul biber atılır. Tabağa alınan çorbanın üzerinde gezdirilir. İsteğe bağlı olarak birazda karabiber ilave edilerek servise sunulur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder