MALZEMELER:
4 adet orta boy kırmızı pancar
1/2 su bardağı elma sirkesi (kaynatılırken kullanılacak)
1 kahve fincanı sirke (sosunu hazırlarken kullanılacak)
1 adet limon
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Pancarların yapraklarını ayırıp, yumrularını güzelce yıkayın. Bir tencereye aldığınız pancarların üzerini geçecek kadar su ve 1/2 su bardağı sirkeyi ilave edin. Pancarlar yumuşayıncaya kadar orta hararetli ocakta haşlayın.
Soğutmadan dış kabuklarını güzelce soyun. İsteğinize göre yarım santim kalınlığında, yarım ay şeklinde veya kesme şekerden daha irice küp küp doğrayın.
Doğranmış pancarlarınızı bir servis tabağına alın. Üzerine bir kahve fincanı sirke, dövülmüş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve bir parça tuzla hazırladığımız sosu gezdirin.
Havuç, turp ve marul ile servise yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder