6 Aralık 2016 Salı

Portakallı Kek







MALZEMELER:


4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı portakal suyu
2 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
18 yemek kaşığı un



YAPILIŞI:


Önce yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı kaplara alalım. Beyazın içine bir fiske tuz atıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.

Daha sonra yumurtanın sarısının içine toz şekeri, sıvı yağı, portakal suyunu koyup, biraz karıştıralım.
Bu karışımın içine kabartma tozuyla elenmiş unu ve portakal kabuğu rendesini koyup, güzelce çırpalım.

Hazırlamış olduğumuz yumurtanın beyazını karışımın içine azar azar ilave edip, tahta kaşıkla alttan üstte doğru yedirelim.

Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına kek hamurumuzu boşaltalım. Üzerine biraz portakal rendesi ve çikolata parçaları koyabiliriz.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. İlk 20 dakika kesinlikle fırını açmıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder