3 Aralık 2016 Cumartesi

Kat Kat Ev Baklavası


MALZEMELER:


BAKLAVA HAMURU İÇİN:


3 adet yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1/2 limon suyu

1 çay bardağı ılık su

Aldığı kadar un 


ŞERBETİ:


4 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1/4 limon
Buğday nişastası (açmak için) 


ÜZERİ İÇİN:


250 gram tereyağ

2,5 su bardağı dövülmüş ceviz


YAPILIŞI:

Hamur yoğurma kabına bütün hamur malzemelerini ilave edip, güzelce yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Üzerini örtüp, 30 dakika hamurumuzu dinlendirelim.

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, tek,tek nişastayla açın.4 yufkada bir ceviz serpin. Bezeler bitince istediğiniz gibi kesin. Üzerine eritmiş olduğumuz kızgın tereyağı dökülecek.

180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim..

Baklavamızı fırına koyar koymaz. Şerbetini hazırlayalım. Bunun için şerbeti hazırlayacağımız kaba şeker ve suyu koyup, 15 dakika kaynatalım. Daha sonra içine limon sıkıp, 10 dakika kadar daha kaynatalım. Baklava ve şerbet ılık olacak.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder