MALZEMELER:
1/2 kilo orta yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
300-400 gram mantar
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kıyma, rende soğan, dövülmüş sarımsak, ıslatılmış sıkılmış bayat ekmek içi, kimyon, karabiber, tuz yoğrulur. Köfte harcı yarım saat dinlendikten sonra arzu edilen şekilde köfteler hazırlanır.
Hazırlamış olduğumuz köfteler ızgarada veya 1 yemek kaşığı tereyağ konulmuş teflon tavada pişirilir.
Bu arada sos hazırlanır; ince doğranmış soğan, biber sıvı yağda kavrulur. Daha sonra mantar ilave edilerek suyunu bırakana kadar kavrulur. Üzerine tuz, karabiber ve kekik katılır.
Pişen köfteler servis tabağına konur, üzerine mantarlı sosla buluşturulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder