MALZEMELER:
1 poşet peksimet (yaklaşık 1/2 kilo geliyor)
ISLATMAK İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
KREMASI İÇİN:
1 litre süt (5 su bardağı süt)
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı süt1 paket çikolata sosu
YAPILIŞI:
Peksimetleri tepsiye sıralayın.
Uygun bir tavaya toz şekeri ilave eriterek karamelize olmasını sağlayın. 1 su bardağı kaynamış suyu şeker karamelize olunca şekere ilave edip karıştırın. Karamel henüz sıcakken tepsiye dizdiğiniz peksimetlerin üzerine eşit şekilde dökün.
Tencereye şekeri, irmiği ve sütü koyalım. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım. İçine vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
Hazır hale gelen muhallebiyi peksimetlerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın.
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve karıştırarak soğutun. Buzdolabından çıkarmış olduğunuz tatlının üzerine sosu dökün. Şayet çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayın.
Afiyet olsun.
ÇİKOLATA SOSU:
2 su bardağı kadar süt
1.5 yemek kaşığı kadar kakao
4 yemek kaşığı kadar şeker
1.5 yemek kaşığı kadar un
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder