MALZEMELER:
1/2 kilo patlıcan közlenmiş
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet taze soğan
2-3 diş sarımsak
2 tane domates
2-3 diş sarımsak
2 tane domates
2-3 adet taze biber
Mor lahana bir miktar
2-3 adet haşlanmış pancar
10-15 dal maydanoz
10-15 dal dereotu
10-15 dal nane
1 adet limon suyu
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz yeteri kadar
pul biber
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz yeteri kadar
pul biber
SÜSLEMEK İÇİN:
1/2 çay bardağı elle ufalanmış ceviz
2 adet haşlanmış yumurta
Patlıcanları kesme tahtasında bıçakla küçük küçük doğrayalım. Patlıcanların içine domatesleri, taze biberi, ince ince doğranmış mor lahanayı, yemekli doğranmış soğanları, maydanoz, dereotu, naneyi ve küp küp doğranmış pancarı ekleyelim. Üzerine sarımsakları rendeleyelim.
YAPILIŞI:
Patlıcanları kesme tahtasında bıçakla küçük küçük doğrayalım. Patlıcanların içine domatesleri, taze biberi, ince ince doğranmış mor lahanayı, yemekli doğranmış soğanları, maydanoz, dereotu, naneyi ve küp küp doğranmış pancarı ekleyelim. Üzerine sarımsakları rendeleyelim.
Ayrı bir kapta sıvı yağı, tuzu, pul biberi, elma sirkesini ve limon suyunu ilave edip, karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz sosu salatamızın üzerine döküp, harmanlayalım.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder