MALZEMELER:
4-5 adet yufka (yaklaşık 1 kilo kadar)
YUFKAYA SÜRMEK İÇİN:
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı un
Tuz yeteri kadar
300 gram kıyma
1 adet orta boy
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı un
Tuz yeteri kadar
İÇ MALZEMESİ:
300 gram kıyma
1 adet orta boy
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Öncelikle böreğimizin yapımını iç malzemesini hazırlamakla başlayalım. Soğanın kabuklarını soyup, yemelik doğrayalım. Tavaya çok az sıvı yağ koyup, kıymayı ve soğanı ekleyelim kavrulunca baharatlarını ekleyip kenara alalım.
Yufkaya sürmek için sıvı yağ, su, un, tuz ve sirkeyi birbirine iyice karıştırıp boza kıvamında bir harç hazırlayalım
1 adet yufkayı tezgaha serip, sıvı yağlı harcı sürelim ortadan ikiye katlayıp, tekrar sıvı yağlı harcı sürelim üçgen şeklinde 6 parçaya ayıralım. Geniş olan kısma hazırladığımı kıymalı harcı koyup, sigara böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye yerleştirelim. Kalan harcımızın içine yumurta sarısı koyup, karıştıralım ve üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
YAPILIŞI:
Öncelikle böreğimizin yapımını iç malzemesini hazırlamakla başlayalım. Soğanın kabuklarını soyup, yemelik doğrayalım. Tavaya çok az sıvı yağ koyup, kıymayı ve soğanı ekleyelim kavrulunca baharatlarını ekleyip kenara alalım.
Yufkaya sürmek için sıvı yağ, su, un, tuz ve sirkeyi birbirine iyice karıştırıp boza kıvamında bir harç hazırlayalım
1 adet yufkayı tezgaha serip, sıvı yağlı harcı sürelim ortadan ikiye katlayıp, tekrar sıvı yağlı harcı sürelim üçgen şeklinde 6 parçaya ayıralım. Geniş olan kısma hazırladığımı kıymalı harcı koyup, sigara böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye yerleştirelim. Kalan harcımızın içine yumurta sarısı koyup, karıştıralım ve üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder