1 Aralık 2016 Perşembe

Pudingli Kadayıf Tatlısı






MALZEMELER: 


250 gram tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket çikolatalı puding (isteğe göre değişebilir)
1 kilo süt

ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti (sade)
1 paket krema
Hindistan cevizi yeteri kadar


YAPILIŞI:



Kırılma işlemi daha kolay olsun diye kadayıfı önceden buzlukta biraz bekletelim.
Kadayıfları küçük parçalar halinde kırdıktan sonra, bir tavanın içine tereyağı, toz şeker, ceviz ve kadayıfı ilave edip, kadayıfların ve cevizin rengi iyice koyulaşıncaya kadar kavuralım. Ocaktan indirelim ve bir kenarda bekletelim.

Daha sonra 1 kilo sütle 2 paket pudingimizi üzerinde yazılan şekilde pişirelim. Önceden hazırlamış olduğumuz kadayıfı içine boşaltıp karıştıralım ve ocaktan alalım.

Tatlımızı koyacağımız tepsiye boşaltalım. Soğuduğunda daha önceden hazırlayıp ve buzdolabında bekletmiş olduğumuz kremayı güzelce sürelim.( üzerine kullandığımız krema her zaman pudingin tersi olacak mesela: çikolatalı puding-sade krem şanti, Sade puding-çikolatalı krem şanti)

2-3 saat daha buzdolabında bekledikten sonra servis edebiliriz.  


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder