MALZEMELER:
1/2 kilo küçük yeşil dolmalık biber
4 adet kırmızı biber
3 – 4 adet domates (dolmanın üzeri için )
3 – 4 adet domates (dolmanın üzeri için )
İÇİ İÇİN:
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet büyük boy soğan
2 su bardağı pirinç (nişastası gidene kadar yıkanmış)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz yeterince
10-12 dal maydanoz
10-12 dal maydanoz
10-12 dal dereotu
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ilık su ( dolmaların yarısına gelecek şekilde )
YAPILIŞI:
Zeytinyağını bir tencereye alın ve yemeklik doğradığımız soğanları kavurun.
Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ve 1 kahve fincan su ekleyin ve kavurun.
Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Temizleyip doğradığımız maydanoz ve dereotunu ilave edip, güzelce karıştıralım. Bir kenarda bekletelim.
Dolmalık biberlerin sap kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç malzemeyi biberlerin içlerine yarım olacak şekilde doldurun.
Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.
Hazırladığınız dolmalarınızı fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısına kadar ılık su ilave edip, üzerini alüminyum folyo ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirelim.
Dolmamızı pişerken kontrol edelim. Şayet pirinçler pişmişse tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp, fırında bir müddet daha tutalım ki üzeri hafifce kızarsın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder