6 Ağustos 2016 Cumartesi

Acı Badem Kurabiye






MALZEMELER:



5,5 kahve fincanı acıbadem unu (ben acıbadem ununu bulamadım. Onun yerine                                                                                          kuruyemişçiden çiğ acı badem alıp, robotta un haline                                                                                getirdim. )
4,5 kahve fincanı toz şeker
6 adet yumurta akı (yumurtanın sarılarını da kek yaptım)

Çok sevdiğim ve de ilk defa yapmaya deneyeceğim acıbadem kurubiyesinin tarifini çok araştırdım.
En sonunda Refika'nın Mutfağı Sitesindeki tarif uygulanabilir geldi. 

Tarifi denedim ve sonuçtan oldukça memnun kaldım. Şekilde bozukluklar oldu, fakat lezzet süperdi.
Tarifi eksiksiz yayınladığınız için teşekkürler Refika'nın Mutfağı.


YAPILIŞI:


5,5 kahve fincanı acıbadem ununu, 4,5 kahve fincanı toz şekeri ve 6 adet yumurta akını geniş bir tencereye koyun. Kısık ateşte, 8-10 dakika çırpın.


Karışım şekerin erimesiyle beraber yumuşayıp yayılıyor ancak bir süre sonra toplamaya başlayacak. Çırpma teliyle karışımın her tarafına iyice karıştırın. 
Karışım iyice koyulaşıp çırpıcının tencerenin dibinde bıraktığı izler kapanmamaya başlayınca altını kapatın.
Karışımı hem soğutmak hem de kıvamını tamamen alabilmesi için spatulayla ileri geri haraketle soğutun. Bu sırada 4-5 damla limon suyu sıkın.

Hamuru buzdolabı poşeti içine alıp alt uçlarından birinde tüm malzemeyi toplayıp ucunu keserek basit bir sıkma torbası haline getirin.

Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 5 cm aralıklarla 4 cm çapında sıkın.

Önceden 130 derecede ısıtılmış fırının orta rafında 30 dakika piştikten sonra , kurabiyeler çatlamaya başlayacak. Daha sonra fırınınızı 150 dereceye yükseltin ve yaklaşık 10 dakika daha, kurabiyeler renk alana kadar pişirmeye devam edin.

Acıbademlerin birbirlerine yapışmaları için tezgahınıza üzerinde sular damlayan bir bez serin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri yağlı kağıdıyla birlikte o bezin üzerine alın. Bez ne kadar ıslaksa kurabiyelerin altı o kadar iyi nemlenecek ve birbirlerine yapışmaları daha kolay olacak. 

Alt kısımları nemlenen kurabiyeleri birbirlerine hafifçe bastırarak tutturun ve tabağınıza yerleştirin. Kurabiyeler soğudukça birbirlerine iyice yapışacaklar. 

Harika bir lezzet, fakat yapım aşamaları oldukça uğraştırıcı oldu.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder