3 Ağustos 2016 Çarşamba

Bademli Çikolata Yapımı






MALZEMELER:


400 gram bitter kuvertür çikolata
150 gram kavrulmuş badem


YAPILIŞI:



400 gram bitter kuvertür çikolatayı kuçük parçalara ayıralım.


3/4 nü mikrodalga fırına giren kaba koyup 800 w ısıda 30 saniyelik aralıklar halinde fırını çalıştırın ve her 30 sn sonrasında tabağı dışarı alıp hafifçe karıştırın. Bu şekilde eriyene kadar devam edin.


Kesinlikle tek seferde 1-2 dk fırını aralıksız çalıştırmayın, aksi takdirde çikolatanız yanar.
Çikolatanın 3/4 ü eridikten sonra geri kalan 1/4 ni ekleyip karıştırarak erimesini sağlamanız gerekir.


Erittiğimiz çikolata ile bademi yada istediğiniz malzemeyi karıştırarak kalıba koyabilir veya bu malzemeleri önden kalıba koyup üzerine çikolatayı dökebilirsiniz.

Daha sonra kalıbı düz duracak şekilde buzdolabına yerleştirin ve en az 2 saat bekletin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder