Salamura suyu
MALZEMELER:
2 kilo küçük acur
10 adet nohut
3,5 bardak içme suyu (çeşme suyu değil)
2 su bardağı sirke ( üzüm )
3 yemek kaşığı tuz (normal sofra tuzları gibi ince değil, iri salamura tuzu)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kadar sirke ruhu ( istenirse kullanılıyor)
Malzeme alırken özellikle sert olanları seçmeliyiz. Önce küçük acurları kürdanla 3-4 yerinden deliyoruz. Sarımsaklar soyulur .
Turşu kurarken içine sarımsak, maydanoz, dereotu, kereviz sapı, defne yaprağı gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz nohut da mayalanmayı hızlandıracaktır.
Turşuyu kurmaya başlamadan önce salamurası hazırlanır.
Suyu, sirkeyi ve tuzu derince bir kaba koyup, tuz eriyinceye kadar karıştırılır.
Turşuyu kurarken her acur sırasının üzerine sarımsak serpilir. Ben en üstüne biraz havuç ilave ettim.
Üzerine boşluk kalmayacak şekilde salamura suyu doldurulur ve kavanoz veya şişenin kapağı sıkıca kapatılır.
Turşu kurduktan 1 hafta sonra tadına ve durumuna bakabiliriz.
Afiyet olsun.
SALAMURASI:
3,5 bardak içme suyu (çeşme suyu değil)
2 su bardağı sirke ( üzüm )
3 yemek kaşığı tuz (normal sofra tuzları gibi ince değil, iri salamura tuzu)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kadar sirke ruhu ( istenirse kullanılıyor)
YAPILIŞI:
Malzeme alırken özellikle sert olanları seçmeliyiz. Önce küçük acurları kürdanla 3-4 yerinden deliyoruz. Sarımsaklar soyulur .
Turşu kurarken içine sarımsak, maydanoz, dereotu, kereviz sapı, defne yaprağı gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz nohut da mayalanmayı hızlandıracaktır.
Turşuyu kurmaya başlamadan önce salamurası hazırlanır.
Suyu, sirkeyi ve tuzu derince bir kaba koyup, tuz eriyinceye kadar karıştırılır.
Turşuyu kurarken her acur sırasının üzerine sarımsak serpilir. Ben en üstüne biraz havuç ilave ettim.
Üzerine boşluk kalmayacak şekilde salamura suyu doldurulur ve kavanoz veya şişenin kapağı sıkıca kapatılır.
Turşu kurduktan 1 hafta sonra tadına ve durumuna bakabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder