2 Ağustos 2016 Salı

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı





MALZEMELER:


1 litre süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker (şeker miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya (ben sakızlı vanilya kullandım)

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:


1 poşet çikolata sosu
2 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:


1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:



İrmik tatlısı için, süt, irmik ve toz şeker derin bir tencereye konulur.

Orta ateşte, koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Kıvamını alınca, içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.

Pişirilen irmik tatlısı, suyla ıslatılmış olan tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır.


1 poşet çikolata sosu 2 su bardağı süt ile  kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Soğuyan irmik tatlısının üzerine ılınan çikolata sosu dökülür ve düzgünce yaydırılır.

Biraz soğuduktan sonra, buzdolabına kaldırılır.

Dolaptan çıkartılıp , üzerindeki tarife göre hazırladığımız krem şantiyle istediğimiz şekilde süslüyoruz.

Hafif yaz tatlısı mutlaka deneyin. Yanında dondurmayla da servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.



Şayet çikolata sosunu kendimiz yapmak istersek tarifini aşağıda veriyorum.


ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ:



2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un


YAPILIŞI:



Yukarıda verilen bütün malzemeleri karıştırıp, orta ateşte pişireceğiz.

Sos kaynayınca, altını kısıp yaklaşık 4 dakika kadar daha yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Hemen ateşten alalım. Karıştırarak ilk sıcaklığının gitmesini sağlayalım daha sonra kullanalım.


İstediğimiz tatlılarda kullanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder