8 Ağustos 2016 Pazartesi

Ekşili Köfte



MALZEMELER:


300 gram kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet yumurta sarısı
Yarım kahve fincanı un
1 limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine dökmek için tereyağı
Kırmızı biber, nane
Tuz

YAPILIŞI:


Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Tepsiye biraz un dökün. Minik minik köfteler yaparak unlu tepsiye atın.
Hepsi tamamlanınca tepsiyi sallayarak bütün köftelerin unlanmasını sağlayın.

Yemeği yapacağımız tencereyi bir miktar su koyalım. Su kaynayınca köfteleri ekleyin. Pirinçler pişene kadar köfteleri pişirmeye devam edin. 
Ayrı bir kapta un, yumurta sarısını , sarımsak ve limon suyunu iyice çırpın. Karışımı yemeğin suyundan alıp karıştırın ve yemeğe ekleyin. Yemeğimizin suyu kıvam alınca yemeğimiz pişmiştir.

Tereyağını eritin,  kırmızı biber ve nane ilave edin ve yemeğin üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder