MALZEMELER:
4 su bardağı un
100 gram tereyağ (yumuşak)
3 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birisinin sarası üzerine sürmek için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket çilekli puding
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
YAPILIŞI:
Kurabiyenin hamurunu hazırlayacağımız kaba tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini ilave edip, karıştıralım.
Daha sonra kabartma tozu ile elenmiş unumuzu ve çilekli pudingi yavaş yavaş ilave edelim. Güzelce karıştırarak hamurumuzu oluşturalım.
Hazırlamış olduğumuz hamuru misket gibi küçük parçalar halinde yuvarlayalım. Yuvarladığımız 6 adet parça yaprakları, 1 adedi de çiçeğin göbeğine koyalım. Üzerini de çatalla şekil verelim.
Bütün hamur bitince ayırmış olduğumuz yumurta sarısını gelişigüzel üzerine sürelim.
Çilekli çiçeklerimizi önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirelim. Kurabiyelerinizin yumuşak
olmasını istiyorsanız, fırının ısısını 160 derecede 30 dakika kadar pişirip, kontrol edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder