MALZEMELER:
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz yeterince
Nane
3 su bardağı su
Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerisine mercimek, tavuk eti ve arpa şehriyeler ilave edilir.
Çorbanın tuzu ayarlanır ve şehriyeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz yeterince
Nane
3 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
1/2 kase kadar haşlanmış tavuk eti
Öncelikle tereyağ ile salça tencereye alınır , birazcık su ilavesiyle salça açılır ve kavrulur.
Kavrulan salçanın üzerine domates rendesi ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra, üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
1/2 kase kadar haşlanmış tavuk eti
YAPILIŞI:
Öncelikle tereyağ ile salça tencereye alınır , birazcık su ilavesiyle salça açılır ve kavrulur.
Kavrulan salçanın üzerine domates rendesi ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra, üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerisine mercimek, tavuk eti ve arpa şehriyeler ilave edilir.
Çorbanın tuzu ayarlanır ve şehriyeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder