9 Ağustos 2016 Salı

Cevizli Kakaolu Kurabiye





MALZEMELER:



4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
200 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (sarısı hamura, akı dışına)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:

Çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:


Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeriyle beraber iyice yoğurun. Zeytinyağı ve yumurta sarısını da ekleyip karıştırın.


Kakao, vanilya ve nişastayı daha sonra un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip, yoğurun. Hamurun kıvamı çok yumuşak veya sert olmamalı.

Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Bir tarafını önce yumurta akına, sonra çekilmiş cevize bulayıp yağlanmamış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış, 160 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Cevizler hafif kızarmaya başladıysa pişmiş demektir.
Fırından aldıktan sonra yumuşak olur, soğuyunca sertleşir. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.
Kıyır kıyır kurabiyeleriniz hazırdır artık.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder