9 Ağustos 2016 Salı
Mutfağımızdaki Püf Noktaları
Yumurtanın bozuk olup olmadığını anlamak için, elinize alın ve kulak dibinde sallayın;
eğer sallanma sesi geliyorsa, yumurta bozuk demektir.
Sütü kaynatmak istediğinizde dibinin tutmasını istemiyorsanız, tencerenin dibini ıslatın;
hatta süte yarım bardak su koyarak da, kaynatabilirsiniz.
Kakaonun daha yoğun bir renk vermesini istiyorsanız, kullanacağınız miktarın içine biraz
su ilave edin ve eridikten sonra kullanın.
Çikolatayı eritmek istediğinizde direkt ateşe kesinlikle temas ettirmeyin; kaynamış sudaki buharla
eritin. Bunun için bir kabın içine su koyup kaynatın. Üzerine de başka bir kap koyup çikolatayı
onun içine koyun. Çikolata alttaki ısınan suyun buharıyla kıvamında eriyecektir. (benmari usulü)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder