Tuzlu Çubuklar
MALZEMELER:
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta(sarısı üzerine,beyazı hamura konulacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
4 su bardağı un ( Yaklaşık olarak)
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Yumurta sarısı ve susam haricindeki malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim çünkü bardak ölçüleri değişebiliyor.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Bezeleri uzun çubuklar haline getirin.İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
Çubukları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamları serpiştirin
Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder