MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket sakızlı muhallebi
3.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket sakızlı muhallebi
3.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN:
3 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
ÜZERİ İÇİN:
1/2 su bardağı pudra şekeri isteğe bağlı kullanılır.
YAPILIŞI
İlk olarak elmalı kurabiyenin yapılışını içini hazırlayarak başlıyoruz.
Öncelikle, elmalarımızın kabuklarını soyup, temizleyip, rendeliyoruz. Şeker atıp, ocağa alıyoruz. Karıştırıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz, daha sonra içine tarçın ve cevizi ilave edip bir dakika kadar karıştırıp ocaktan alıp, soğuması için bir kenara koyuyoruz.
Tereyağını hamur yoğurma kabına alıyoruz. Ardından, sıvı yağımızı, yoğurdumuzu, sakızlı muhallebimizi ekliyoruz, yumurtamızı da kırıyoruz içine, bir elimizle karıştırıyoruz. Krema kıvamına benzer bir karışım elde ediyoruz.
Unumuzu eliyoruz. Önce bir su bardağı kadar unu bu yoğurma kabının içine koyup, üzerine kabartma tozunu koyalım, güzelce karıştıralım.Önemli olan unumuzu yavaş yavaş ekleyip, yoğurmaya devam etmemizdir. Hamurumuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacaktır. Bunun için hamuru yoğururken konrol edip gerekirse un ilave edelim. Hamura yavaş yavaş un ilave etmek demek aynı zamanda hamurun özleşmesi demektir.
Hazırladığımız bu hamuru yaklaşık on dakika kadar dinlendirelim.
Hamurdan bezeler alıp, elimizle veya bir su bardağının ağzını kullanarak yuvarlak yuvarlak parçalar halinde keselim.
İçine elmalı cevizli karışımı koyuyoruz. Daha sonra tüm kenarlarına bastırıp, elimizle şekil veriyoruz. Siz de kurabiyelere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Tüm elmalı kurabiye hamurlarını bu şekilde hazırlayıp; yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder