9 Temmuz 2016 Cumartesi

Tahinli Cevizli Bükme




MALZEMELER:


1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN:


1.5 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz

ÜZERİ İÇİN:


1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI:


Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini streç filmle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 6 ya bölün. Hamurları üçerli iki grup halinde, servis tabağı büyüklüğünde açın.

İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de serpin. İkinci hamuru üzerine serin.
İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, aynı işlemi üçüncü hamurda da uygulayın.
Diğer ikinci üçlü hamur grubuna da aynı işlemi yapın.

Altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle  kalınlığında açın. Fırın tepsisini yağlayalım veya kağıt serelim.
Hamuru 7-8 parçaya şeritler halinde kesin. Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Diğer şeritleri de biten yerden devam ederek hamur bitinceye kadar dolayalım. 

Eritilmiş tereyağı veya sıvı yağı yumurta sarısı ile karıştırıp, üzerine sürelim. Bir saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin.

Mayalanan çörekleri 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder