MALZEMELER:
2 paket bisküvi
1,5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında terayağı
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi veya fındık, ceviz kırığı
ÜZERİ İÇİN:
2 paket bitter çikolata
Bisküvileri çok un haline getirmeden elimizle kıralım.
İçine sütü, toz şekeri, tereyağını, kakaoyu ve hindistan cevizini ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra hamur yoğurur gibi yoğuralım.
Daha sonra küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak toplar yapalım.
Çikolatalı Toplarını benmari usulüyle erittiğimiz çikolataya bulayıp, yağlı kağıdın veya tel ızgaranın üzerine alalım. Donuncaya kadar bekleyip, daha sonra servis yapalım.
YAPILIŞI:
Bisküvileri çok un haline getirmeden elimizle kıralım.
İçine sütü, toz şekeri, tereyağını, kakaoyu ve hindistan cevizini ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra hamur yoğurur gibi yoğuralım.
Daha sonra küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak toplar yapalım.
Çikolatalı Toplarını benmari usulüyle erittiğimiz çikolataya bulayıp, yağlı kağıdın veya tel ızgaranın üzerine alalım. Donuncaya kadar bekleyip, daha sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder