MALZEMELER:
1 Adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2,5 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı yenibahar
1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı isot
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
10-15 dal maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kuru soğanı ince ince doğrayıp,1/2 çay bardağı zeytinyağında sarartıyoruz .İçine biber salçası,domates salçası ve bulguru ilave edip karıştırıyoruz.Üzerini örtecek kadar sıcak su koyup altını kapatıyoruz.
Bulgur suyunu tam çekmeden rondadan geçiriyoruz. Gerekirse rondodan geçirirken 2-3 yemek kaşığı kaynar su koyabiliriz.
Bulguru yoğurma kabına alıyoruz. Diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğuruyoruz (yaklaşık 15 dakika kadar).
Şekil verip, servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder