12 Temmuz 2016 Salı

Mayalı Pofidik Börek


MALZEMELER:


3,5 su bardağı süt
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin veya tereyağ (250 gram)
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un


İÇİ İÇİN:


1 kase peynir
1/2 demet maydanoz 


YAPILIŞI:


Öncelikle yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı ilave edip eritiyoruz. Daha sonra sıvı yağı, yumurta, şeker, tuzu koyup azar azar un ilave ediyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında oluyor .Hamuru 4 eşit beze yapıyoruz.


Tereyağını 8 adet parçaya bölüyoruz. Bir bezeyi alıp servis tabağı büyüklüğünde açıp içine 8 parçaya böldüğümüz tereyağının bir parçasını alıp sürüyoruz ve katlayarak kapatıyoruz.


Diğer 3 bezeye de aynı işlemi uyguluyoruz.Bezelerin  dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.Bezeleri buzdolabından çıkarıyoruz. Kalan 4 parça yağla aynı işlemi tekrarlıyoruz.


Diğer tarafta peyniri ezip maydanozları içine kıyıp iç malzemesini hazırlıyoruz.


Bir bezeyi alıp bıçak sırtı kalınlığında açıp sigara böreği şeklinde 16 üçgen parçaya bölüyoruz.Geniş tarafına iç malzemeden koyup sarıyoruz.Bütün bezelere aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.


Üzerini de yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırın ısısı fırınlara göre değişebilir. Ben mayalı yaptığım hamur işlerinde 200 derecede pişiriyorum.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder