-
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta
200 gram tereyağ (veya margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un (unun ölçüsü su bardağına göre değişebilir.Onun için unu yavaş yavaş ilave edeceğiz.)
1 yemek kaşığı limon suyuİÇ MALZEMESİ:
4 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içiYAPILIŞI:
Önce elmaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,içlerini temizleyelim ve rendeleyelim.
Şekerini ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.Suyunu çekince altını kapatıp, tarçın ve cevizi ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç , diğerlerini yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Daha sonra hamur malzemelerinin içine kabartma tozu ve unu ilave edelim,ele yapışmayan yumuşacık bir hamur haline getirelim.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım.
Merdane ile yuvarlak açıp üzerini 2 parmak boşluktan sonra bıçakla 4 adet boyuna çizik atacağız.Boşluk bıraktığımız yere 1 tatlı kaşığı elmalı içimizden koyalım rulo şeklinde kapatalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 170 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
12 Temmuz 2016 Salı
Elmalı Kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder