12 Temmuz 2016 Salı

Elmalı Kurabiye



  • MALZEMELER:


    HAMURU İÇİN:


  • 2 adet yumurta
    200 gram tereyağ (veya margarin)
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    bir fiske tuz
    1 paket kabartma tozu
    3,5 su bardağı un (unun ölçüsü su bardağına göre değişebilir.Onun için unu yavaş yavaş ilave edeceğiz.)
    1 yemek kaşığı limon suyu 


  • İÇ MALZEMESİ:


    4 adet elma
    5 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı toz tarçın
    1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi 

  • YAPILIŞI:


  • Önce elmaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,içlerini temizleyelim ve rendeleyelim.


  • Şekerini ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.Suyunu çekince altını kapatıp, tarçın ve cevizi ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.


  • Hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç , diğerlerini yoğurma kabına alıp karıştıralım.
    Daha sonra hamur malzemelerinin içine kabartma tozu ve unu ilave edelim,ele yapışmayan yumuşacık bir hamur haline getirelim.


  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım.
    Merdane ile yuvarlak açıp üzerini 2 parmak boşluktan sonra bıçakla 4 adet boyuna çizik atacağız.Boşluk bıraktığımız yere 1 tatlı kaşığı elmalı içimizden koyalım rulo şeklinde kapatalım.


  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 170 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim.


  • Kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpelim.


  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder