12 Temmuz 2016 Salı

Cennet Çamuru







MALZEMELER:


1 kilo kadayıf
250 gram sade yağ.
300 gram boz iç antepfıstığı



ŞERBETİ İÇİN:


4 su bardağı şeker.
3 bardak su.


ÜZERİ İÇİN:


kaymak.
boz fıstık


YAPILIŞI:


Öncelikle şerbeti hazırlayarak tatlımızı yapmaya başlayalım.
3 bardak şekere 2 bardak su konur ve şerbeti pişirilir.

Kadayıf geniş bir tepsiye yayılır. Üzerine bırakılan tereyağ ovularak kadayıfa iyice yedirilir.
Tepsiyi ocağın üzerine alıp altını çok az açacağız. Böylece kadayıf kendi yağında çevrilerek kavrulup pembeleştirilir.

Üzerine 1 bardak toz şeker, çekilmiş boz fıstık ve soğuk şerbetin 3/1 i konur ve karıştırılır.
spatula  veya herhangi bir gereçle iyice harmanlanır.
Şerbetin kalanı ilave edilip tekrar harmanlanıp, geniş yüzeyli bir tepsiye yerleştirilir.

Kaymakla servis edilir. İsteğe bağlı olarak boz fıstıkla süsleyebilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder