12 Temmuz 2016 Salı

Zerdeçallı Lorlu Kurabiye



MALZEMELER:


250 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşağı zerdeçal


İÇİ İÇİN:



300 gr lor peyniri
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet muz (küçük boy )


ÜZERİ İÇİN:


1 su bardağı pudra şekeri 


YAPILIŞI:


Kurabiyemizin iç malzemesini hazırlayalım; 300 gram lor peynirini, 1/2 su bardağı pudra şekeri ve muzu ezerek iyice karıştıralım.


Un hariç bütün malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırdıktan sonra, elenmiş unu yavaş yavaş ilave edip, hamuru yoğuralım. 


Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayalım.


İçini içli köfte yapar gibi açıp,1 tatlı kaşığı muzlu lor peynirli harçtan koyup, ağzını büzüştürerek kapayalım şekil verelim.


Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli  fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder