19 Haziran 2016 Pazar

Peynirli Açma






MALZEMELER:


5 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarılarını ayırın, üzerine süreceksiniz)
1 çay kaşığı mahlep
Yeterince susam

İÇ MALZEMESİ:


300 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:


Unu geniş bir kaba dökün. Ortasını havuz gibi açarak mayayı ve şekeri ılık süt ile karıştırarak eritin.

Hafif köpük köpük olunca susam hariç kalan malzemeleri ilave edin.
Gerekirse ılık su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, bir saat mayalandırın (hava sıcak ise yarım saatte yetebilir)

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, merdane veya elle kalınca yuvarlak şeklinde açalım.

Üstten 2 parmak boşluk bırakıp , boyuna dört adet çizik attım. Boşluk bıraktığımız yere peynirli harçtan koyup rulo şeklinde kapatalım.

Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve bir çay kaşağı pudra şekerini karıştırıp sürün. Susam serperek tekrar 30-40 dakika kadar mayalandırın.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder