20 Haziran 2016 Pazartesi

Patlıcanlı Açma Poğaça





MALZEMELER:


4 su bardağı un
yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
tuz
Ilık su yeteri kadar

İÇ HARCI İÇİN:


4 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
susam yeteri kadar



YAPILIŞI:

İç harcı için; patlıcanları soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Soğanları ve biberleri yemeklik doğruyoruz.

Tavaya sıvı yağ döküyoruz ve soğanları  ve biberleri hafifçe sarartıyoruz.
Patlıcanları da koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine doğranmış maydanoz serpiyoruz. 

Hamuru için; unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuzun içine mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvı yağı döküyoruz. Yumurtayı kırıyoruz ve az ılık su döküyoruz. Unun üstüne de tuz serpiyoruz. Mayayı eritiyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz.

Hamur mayası geldiğinde, dörde böleriz. Her böldüğümüz hamuru, yarım santim kalınlığında açar, içini sıvı yağ ile yağlarız. Açılan hamur 8 üçgen parçaya bölünür.

Üçgenlerin en geniş kenarına patlıcanlı içten koyun, rulo şeklinde sarıp yarım ay şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizeriz.

Biraz daha tepsi mayasını bekleriz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder