MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin veya tereyağı (yumuşak olacak)
Aldığı kadar un (hamur yumuşak kurabiye hamuru gibi olacak).
HARCI İÇİN:
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı galeta unu (elmanın suyunu almak için)
YAPILIŞI:
İç harcı için; elmalar soyulur ve rendenin iri kısmı ile rendelenir.Toz şeker ilavesi ile tavaya alınıp, pişmeye bırakılır.
Pişdikten sonra ocağın altı kapatılır tarçın, ceviz ve galeta unu ilave edilip karıştırılır.
Hazır edilen iç harcı ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
Tart hamuru için, yumurta ve toz şeker çırpılır. Daha sonra margarin eklenir ve sırasıyla sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, azar azar un ilavesi ile yoğrulur.
Yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanır.
Hazırlanan hamurdan, portakal büyüklüğünde bir parça ayrılıp buzdolabında bekletilir.
Geriye kalan hamur yağlanmış tart kalıbına veya büyük boy yuvarlak borcama konulur ve el ile bastırılarak kenarlarından hafif yükseltilerek yayılır.
Elmalı harç, hamurun üzerine dökülüp eşit bir şekilde dağıtılır.
Ayrılmış olan hamur rendenin iri kısmıyla tartın üzerine rendelenir.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Piştikten sonra en az yarım saat kadar dinlendirilir.
Şayet istenirse üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılabilinir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder