19 Haziran 2016 Pazar

Islak Kek





MALZEMELER:


4 adet yumurta

2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao


YAPILIŞI:


Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Kakao, yağ ve sütümüzü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.


Oluşan karışımdan bir su bardağı kadarını sonradan kekin üzerine dökmek için ayırıyoruz.


Geriye kalan karışıma vanilya, kabartma tozu ,un ekliyoruz ve çırpıyoruz.


Fırın kabımızı yağlayıp kek hamurunu boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.


Kekinizin piştiğini kürdan batırarak anlayacaksınız. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.


Pişme tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp, kürdanla üzerinde delikler açıp biraz ılımasını bekliyoruz.


Daha önce ayırdığınız karışımı üzerine döküp çekmesini sağlıyoruz.


Soğuduktan sonra hindistancevizi veya istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder