Minik Ispanaklı Pideler
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1/2 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet kırmızı biber (yemeklik doğranmış)
200 gram lor peyniri veya beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri (güzel kızarsın diye konuluyor)
Susam
YAPILIŞI:
Derince bir kaba koyduğumuz unun ortasını açalım, kuru mayayı koyalım, ılık su ve şekeri ekleyerek hafif mayalandıralım .
Sonra yağ ve tuzu ekleyerek ılık suyla yumuşak bir hamur yoğuralım (ılık suyu yavaş yavaş ilave edelim). Üzerini örterek yarım saat dinlendirelim.
İç harcı için, soğanları, havucu ve kırmızı biberi doğrayarak, yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ispanakları ekleyip kapağı kapatalım ,ıspanaklar suyunu çekince ocağı kapatalım.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparalım, elle veya merdaneyle pide şeklinde kalınca açıp,soğuyan iç harcı koyalım. Üzerine peyniri serpiştirelim.
Kenarlarından kıvırıp, iki ucu birleştirelim. Minik pidelerimiz hazırdır.
Üzerine pudra şekeriyle karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
Önceden ısıtılmış, 200 derecelik fırında 30- 35 dakika pişirelim. Minik pidelerin pişme süresi fırınınıza göre değişebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder