MALZEMELER:
5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzeri için ayrılacak, diğerleri hamura ilave edilecek)
2 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Ceviz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba un konur.
Unun ortası açılarak içine sıvı yağ, yoğurt, süt, yumurta, kabartma tozu ve limon kabuğu
rendesi ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça alınıp, elimizle iyice yuvarlayalım.
Pişireceğimiz tepsiye sıralayalım. Üzerine yarım ceviz koyup yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: Hamura süt yerine sadece bir su bardağı yoğurt koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder