MALZEMELER:
600 gram somon dilim
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Önce balıklar temizlenir. Süzgece alınıp, suyunun iyice salması beklenilir.
Balıkları pişireceğimiz tavanın yüzeyini tamamen örtecek şekilde zeytinyağı ilave edilecek.
Ocak normal ısı ayarında olup, zeytinyağı ısıtılacak.
Hafif tuzlanmış ve karabiberlenmiş somon balığı parçalarının her iki yüzeyi unlanarak tava içerisine alınacak.
Ocak, düşük ısı konumuna ayarlanacak. Parçalar birer dakika süre ile alt üst edilerek kızartılır. Ardından her iki yüzeyi ikişer dakika süre ile tekrar kızartılır.
Servis tabağına alınıp, servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder